top of page
Zoeken

Waarom ik een natural skincare bedrijf begonnen ben

Van kleins af aan droomde ik ervan om een eigen bedrijf te hebben en dit te runnen zonder verantwoording af te leggen aan iemand boven mij. Ik wilde mijn eigen dromen najagen in plaats van die van iemand anders. Vele jaren, meerdere niet-uitgevoerde bedrijfsplannen en verschillende opleidingen later kwam ik erachter dat ik huidverzorgingsproducten wilde maken en op de markt wilde brengen. Ik had destijds nooit gedacht dat ik een huidverzorgingsmerk zou beginnen of zo’n ontzettend sterke passie voor huidverzorging en skincare-formulering zou ontwikkelen.


Het idee om mijn eigen huidverzorgingsmerk te beginnen kwam nadat ik jarenlang met mijn eigen huid had geworsteld. Als kind al had ik last van behoorlijk sterk eczeem over mijn hele lichaam en als twintiger had ik acne. Na verloop van tijd is dit gelukkig allemaal overgegaan, maar wat ik ervoor terugkreeg was een vochtarme en gevoelige huid. De meeste huidverzorgingsproducten die ik kocht om mijn huid te helpen, zorgden helaas juist voor allergische reacties. Of ze hydrateerden m’n huid alsnog niet genoeg waardoor mijn huid uiteindelijk soms nog droger en geïrriteerd(er) was dan ervoor. Na vele bezoekjes aan de dokter en dermatoloog werd mijn huid er uiteindelijk nooit beter op. Ik had geen idee meer welke producten ik kon gebruiken om de conditie van mijn huid te verbeteren.


Ik besloot een andere route te proberen. Destijds was ik al bewustere lifestyle-keuzes aan het maken en lette onder andere op wat ik at en deed elke dag yoga. Toen ik beter voor mezelf begon te zorgen en me meer bewust werd van wat ik in mijn lichaam stopte, begon ik me af te vragen wat ik eigenlijk op mijn huid smeerde. Tot dat moment had ik nog nooit naar de ingrediëntenlijst van mijn huidverzorgingsproducten gekeken en had dan ook geen flauw benul van wat voor ingrediënten er in een huidverzorgingsproduct zaten. Ik begon dit te onderzoeken en kwam al snel tot de conclusie dat alle huidverzorgingsproducten die ik gebruikte vol zaten met synthetische ingrediënten. Ik dacht (en denk nog steeds niet) dat alle synthetische ingrediënten slecht zijn, maar ik wist toen wel dat alle producten die ik zelf gebruikte er vol mee zaten. En daarom besloot ik op dat moment om huidverzorgingsproducten te proberen gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten, gewoon om te zien of mijn huid anders zou reageren.


In de winkel kocht ik verschillende natuurlijke huidverzorgingsproducten om te proberen, maar de meesten hadden een specifieke kruidengeur die ik zelf niet prettig vond, waardoor ik ze al gauw weer links liet liggen. Ik begon me af te vragen of ik zélf mijn eigen huidverzorgingsproducten kon maken met alleen maar natuurlijke ingrediënten en geuren die ik wel prettig vond. Met een paar simpele DIY-recepten die ik online vond, begon ik met het maken van producten als whipped body butters, haarmaskers en gezichtsmaskers. Ik bleek er ontzettend veel plezier in te hebbe om producten te maken en te testen: het smaakte naar meer! Hoe meer ik leerde, hoe ingewikkelder mijn recepten werden. En na verloop van tijd leerde ik uiteindelijk hoe ik echte formules kon maken in plaats van recepten.


Pas toen mijn eerste zelfgemaakte crème-moisturizer voor mijn neus stond, was ik zelf onder de indruk van wat ik had gemaakt. Ik realiseerde me dat ik iets had gemaakt wat verkoopwaardig was, want mijn algehele huidconditie was zoveel verbeterd sinds ik het was gaan gebruiken. Geen droge plekken of irritaties meer en mijn huid was eindelijk gehydrateerd en straalde! Ik kreeg zoveel complimenten over mijn huid en mensen vroegen welke producten ik gebruikte. Supertrots vertelde ik dan dat ik producten gebruikte die ik zelf had gemaakt.


Ik wist dat ik nog veel meer moest leren voordat ik huidverzorgingsproducten kon maken en verkopen op professioneel niveau, maar ik was inmiddels mega-gemotiveerd en wilde er alles aan doen om daar te komen. Dat was het begin van een verdiepingsproces van twee jaar waarin ik volledig onder ben gedoken en me verloor in het bestuderen, creëren, testen en verbeteren van mijn producten. Na heel hard werken, behaalde ik mijn diploma in Natural Skincare Formulation en twee jaar later werd Comme Ça Skincare geboren.


Comme Ça heeft een duidelijke missie; natuurlijke huidverzorgingsproducten creëren die zeer effectief zijn, lekker ruiken en de huid beschermen tegen vroegtijdige veroudering. De eerste drie producten van Comme Ça zijn producten die ik elke dag gebruik en ik heb er serieus geen woorden voor om uit te drukken hoe blij ik daarmee ben. Mijn huid is zoveel verbeterd sinds ik de producten aan mijn huidverzorgingsregime heb toegevoegd. Ze hebben mijn saaie en bovenal onbevredigende huidverzorgingsroutine veranderd in een dagelijks verwenritueel waar ik elke ochtend en avond weer naar uitkijk. Ik kan niet wachten tot jij ze ook uitprobeert en hopelijk word jij er net zo verliefd op als ik.


,


Charlotte

Comments


bottom of page