top of page
Zoeken

Charlotte’s visie op holistische gezondheid


Charlotte's holistic health Comme Ça Skincare
De mindset waarmee ik tot mijn dertigste in het leven stond, lijkt op geen enkele manier op hoe mijn leven er vandaag de dag uitziet. Ik zorgde niet goed voor mijn fysieke of mentale gezondheid en als ik 100% eerlijk ben, voelde ik me het grootste deel van de tijd behoorlijk ellendig. Ik had een baan die ik niet leuk vond, was doelloos en ik had totaal geen gevoel van zingeving. Ik leefde voor het weekend, want dan kon ik feesten en mezelf verdoven. En als gevolg voelde ik me iedere daaropvolgende maandag (en alle andere dagen van de week) nóg slechter.

Het afgestompte gevoel van mezelf en het wegduwen van wat er eigenlijk daaronder aan de hand was, kwam, zoals bij zovelen van ons, tot stilstand toen ik de dertig naderde. Ik begon me te interesseren in meer bewuste topics en ik werd me voor het eerst bewust van mijn lichaam en ziel door yoga, voeding en introspectie. Toen ik het diepste van mezelf vond, ontdekte ik wat me echt gelukkig maakte, namelijk het formuleren van huidverzorgingsproducten. En dat doet het nog steeds! In dit blog vertel ik over mijn dagelijkse, holistische rituelen en laat ik zien op welke manier gezond leven bijdraagt aan mijn persoonlijke gevoel van geluk. Holistische gezondheid is voor mij gelijk aan geluk!


Holistische gezondheid staat gelijk aan geluk

De filosofie die ik aanhang is dat ik elke dag gelukkig wil zijn. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk. Het leven doet hoe dan ook toch wel wat er moet gebeuren en we kunnen jammer genoeg niet uitkiezen welke uitdagingen er op ons bordje terechtkomen. Maar, in plaats van mezelf te verdoven, kies ik er nu bewust voor om elk gevoel en iedere emotie die opkomt toe te laten. Ik laat ze me alles leren wat ik moet weten. Aan mezelf werken is voor mij de sleutel tot holistische gezondheid & mijn gevoel van geluk.

Mijn dagelijkse gewoonten die bijdragen aan holistische gezondheid:


Early morning workouts

Ik sta meestal tussen 4.00 uur en 5.00 uur op en begin mijn dag met mijn workout-routine. Dit betekent dat ik 4 à 5 keer per week krachttraining doe en 1 à 2 keer per week een HIIT- of cardiotraining. Op dagen zonder training doe ik nog steeds wat yoga, gewoon, omdat het me een lekker gevoel geeft. Ik wil minstens één keer per dag zweten om gifstoffen af te drijven. Daarnaast voel ik me vooral megagoed als ik mijn lichaam uitdaag.

Écht voedzaam eten: de weg naar holistische gezondheid

Voor mij is voeding de basis van holistische gezondheid: ik geef er dan ook veel tijd en aandacht aan. Ik plan m’n maaltijden een dag van tevoren om ervoor te zorgen dat ik alle ingrediënten in huis heb. Ik zorg er ook voor dat ik mijn maaltijden zelf kook, zodat ik precies weet wat erin zit. De inname van eiwitten krijgt altijd prioriteit: ik zorg ervoor dat ik minstens 100 gram eiwitten binnenkrijg per dag, wat bijdraagt aan gezonde, sterke spieren. Mijn dieet bestaat uit veel groenten, fruit, peulvruchten, zaden, granen, noten en andere eiwitrijke bronnen. Ik eet zo veel mogelijk biologisch en vermijd bewerkte voedingsmiddelen. Tijdens mijn cheat day (1x per week) geef ik mezelf wel toestemming om geraffineerde suikers te eten en alle andere lekkere dingen die ik normaal gesproken niet eet.
Verbinden met de natuur
Om me op een holistische manier gezond te voelen, ben ik er inmiddels van overtuigd dat we niet zonder de natuur kunnen. Een dagelijkse wandeling in de natuur is daarom inmiddels een vast onderdeel geworden van mijn dagelijkse holistische gezondheidsritueel. Het verlaagt cortisol en helpt me ontspannen, tot rust te komen en helderheid te krijgen. Wanneer ik de tijd neem om de seizoenen te observeren door de zichtbare en merkbare veranderingen in planten, bloemen en bomen, voel ik me nauw verbonden met de natuur. En daar word ik dan weer ontzettend blij van.

Comme Ça Skincare Charlotte's approach to holistic health

Aandacht voor de ziel
Wanneer ik me uit balans voel en helderheid nodig heb, mediteer ik of doe ik (meer) yoga. Het is voor mij een manier om naar binnen te kijken en te luisteren en mijn aandacht te richten naar waar die moet zijn. Ik ben ook een religieus persoon, dus maak ik tijd om te bidden, omdat het me bewust maakt van waar ik allemaal dankbaar voor ben en kan zijn. Op een gegeven moment raakte ik geobsedeerd door crystal bowl singing en sound healing: vooral de muziek van Ben Carroll betovert me. Zijn muziek voelt als een massage voor mijn hersenen en cellen.

Roken en alcohol
Ik drink of rook nooit. Don’t get me wrong: ik heb allebei die dingen veel en vaak gedaan gedurende heel wat jaren. Ik rookte een pakje sigaretten per dag vanaf mijn vijftiende tot mijn tweeëndertigste. Gelukkig ben ik toen gestopt en mis ik het helemaal niet meer. Ik voel me beter en zie er ook zoveel beter uit zonder deze super-ongezonde gewoonten. Ik weet zeker dat ik nooit meer zal roken. k.
Huid-, lichaams- en mondverzorgingsproducten
Het is misschien geen verrassing, maar huidverzorging betekent echt alles voor mij! Naast huidverzorging staan mond- en lichaamsverzorging ook erg hoog op mijn lijst. Een van m’n laatste obsessies: de mondverzorgingsproducten van Living Libations. Dit zijn ontzettend krachtige, natuurlijke en plantaardige producten die de mondgezondheid verbeteren. Ik begon met slechts één product voor mijn tandvlees, maar nu gebruik ik vier verschillende en heb mezelf tot superfan verklaard. Deze producten hebben mijn mondgezondheid enorm verbeterd en ik raad ze iedereen aan.
Natuurlijke en voedende huidverzorging
Je weet misschien dat ik Comme Ça ben begonnen, omdat ik geen producten kon vinden voor mijn gevoelige huid en dat mijn huid er, sinds ik mijn eigen huidverzorgingsproducten formuleer en gebruik, nog nooit zo goed heeft uitgezien. Mijn formules zitten namelijk bomvol pure, plantaardige ingrediënten die de huid op een holistische, gezonde manier diep voeden en beschermen.

Natural and nourishing skincare Comme Ça


Vroeg naar bed: noodzakelijk voor een holistische, gezonde levensstijl
Na mijn bad maak ik me klaar om naar bed te gaan. Dit is meestal rond 19.00 uur. Voordat ik ga slapen en terwijl ik in bed lig, geef ik mezelf een ontspannende gezichtsmassage met La Prickly Pear Seed Oil en ik doe wat gezichtsoefeningen en gezichtsreflexologie om mijn lichaam in balans te brengen. Het is nog zo’n (heerlijke!) manier om gedurende de dag weer contact te maken met mezelf en te luisteren naar wat mijn lichaam te zeggen heeft. Wanneer ik klaar ben, lees ik een boek of kijk ik naar een Netflix-serie en tussen 20.00u en 21.00u slaap ik al.
Prioriteit aan holistische gezondheid
Zoals je hebt gelezen, ben ik persoonlijk op mijn best wanneer ik structuur heb en alles van tevoren plan. Het geeft me peace of mind en ik bereik mijn doelen, dus mijn prioriteit is zeker om holistische gezondheid, fysieke gezondheid en mentale gezondheid in balans te brengen en te houden, elke dag weer. Wanneer ik goed eet en sport, mijn dagelijkse portie natuur en genoeg ontspanning krijg en goed slaap, voel ik me op mijn best. Echt een verschil van 180 graden in vergelijking met 10 jaar geleden. Ik voel me nu zoveel gelukkiger, sterker, gezonder en op een bepaalde manier zelfs jonger dan toen ik 29 was.

Natuurlijk begrijp ik dat mijn keuzes niet voor iedereen zijn, maar ik hoop dat je misschien wat inspiratie hebt gevonden voor het aannemen van een levensstijl die je dichter bij holistische gezondheid brengt als dat ook jouw wens of doel is!


Comentarios


bottom of page